Иван Ушев, ААП: Производителите ще покажат новите си разработки, повечето от които ще видим за първи път в България

От 8 до 10 юни 2023 г. в Международен панаир Пловдив ще се проведе шестото издание на TRUCK EXPO - най-голямото изложение в България за тежки и лекотоварни автомобили, автобуси и специализирани превозни средства с инвестиционно предназначение. В изложението ще вземат участие над 40 фирми изложители, представляващи повече от 100 световни бранда. Общата изложбена и сервизна площ е над 20 000 кв.м. Очакват се повече от 10 000 посетители. „Всеки от производителите ще покаже новите си разработки, повечето от които ще видим за първи път в България. Ще бъдат представени и всички носители на престижни награди за тази година“, съобщи Иван Ушев, член на УС и председател на секция „Товарни автомобили“ в Асоциацията на автомобилните производители.
 
Индустрията насочва инвестициите и развойната си дейност към приоритетно внедряване на нови технологии и оборудване за безопасност, които трябва да изключат „човешката грешка“ при пътно-транспортни произшествия. Иновативните технологии при товарните автомобили са насочени както към все по-голяма сигурност, така и към екологичност и подобрена горивна ефективност. 
 
В момента сме свидетели на сериозна промяна в индустрията, по-специално преминаването от двигатели с вътрешно горене към технологии с нулеви и ниски емисии. Съгласно Парижкото споразумение производителите в ЕС се ангажират за намаляване с до 50% на въглеродните емисии до 2030 година спрямо 2019 г. Целта е до 2040 година продажбите на тежкотоварните камиони да бъдат със 100% намалени въглеродни емисии.
 
След сериозния спад в продажбите по време на Ковид кризата, сега сме свидетели на увеличено търсене и рекордно производство, поне за последните 10 години. То е силно повлияно от глобалните проблеми във веригата на доставки, високата инфлация, поскъпването на суровините.
Изминалата година беше рекордна за България по отношение на новорегистрирани тежкотоварни автомобили с доставени над 3500 броя. Традиционно около 90% от продажбите в транспортния сектор са свързани с международния транспорт. Българските транспортни компании разполагат с модерен и обновен флот, което им дава възможност да предлагат една изключително конкурентна и висококачествена услуга на европейските пазари.
 
За да получите безплатен пропуск за изложението TRUCK EXPO, трябва да се регистрирате на сайта www.truckexpo.eu
©2024 TruckEхро. All Rights Reserved! Web agency Kaya Pro Ltd.